Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Με την μακροχρόνια χρήση του φούρνου κολλάνε διάφορα λίπη στα τοιχώματα! Αν δεν είμαστε φανατικοί της καθαριότητας, μετά από κάθε φορά που τον χρησιμοποιούμε, δυσκολεύει το έργο μας όταν θα έρθει η ώρα να γυαλίσουμε το φούρνο για να φτιάξουμε το επόμενο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου που οι περισσότεροι αγαπάμε! Στο άρθρο παρακάτω θα δούμε 2 λύσεις να τον κάνουμε σαν καινούριο!

Τι υλικά χρειαζόμαστε: Μπολ, σφουγγάρι ή πανί, ξύδι, μαγειρική σόδα, σπρέι, αμμωνία (ζαχαροπλαστικής) 

Πώς γίνεται :

  • Τρόπος 1ος: Κλείνουμε τον γενικό της κουζίνας. Με το νωπό σφουγγάρι περνάμε όλα τα τοιχώματα του φούρνου ώστε όταν ρίξουμε την μαγειρική σόδα να κολλήσει πάνω στα νωπά τοιχώματα. Γεμίζουμε το σπρέι με λευκό ξύδι και ψεκάζουμε το εσωτερικό του φούρνου (Όχι τον εξαερισμό). Η αντίδραση σόδας με ξύδι θα δημιουργήσει αφρούς, το αφήνουμε 10΄ περίπου να δράσει. Στην συνέχεια ξύσε τους δύσκολους λεκέδες με προσοχή (μην γδάρουμε τα τοιχώματα του φούρνου). Σκουπίστε με ένα σφουγγάρι, αερίστε τον φούρνο και σε λίγη ώρα είναι έτοιμος για χρήση!
  • Τρόπος 2ος:  Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό μαζί με ένα φακελάκι αμμωνίας (αυτή που χρησιμοποιούμε στην ζαχαροπλαστική) για 1 - 2 λεπτά. Το τοποθετούμε στο φούρνο με κλειστό το φούρνο για όλο το βράδυ. Οι υδρατμοί της αμμωνίας θα μαλακώσουν τα λίπη από τα τοιχώματα, έτσι το πρωί σκουπίστε με χαρτί κουζίνας  όλα τα σημεία που θέλετε και ο φούρνος είναι έτοιμος. Για τα δύσκολα σημεία η οδοντόβουρτσα θα φανεί χρήσιμη!

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Πίστεψε πως μπορείς και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή. Φραγκλίνος Ρούζβελτ

 

Συνέχεια...

 Άλλα σχόλια : Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, σε κάθε περίπτωση, για να διατηρήσετε το φούρνο σας σε άριστη κατάσταση μόνιμα είναι να τον σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί μετά από κάθε μαγείρεμα. Όσο είναι φρέσκα τα λίπη καθαρίζουν ευκολότερα. Αν είναι έντονα βάλτε και λίγο σαπούνι.

Στο εμπόριο υπάρχουν και αυτοκαθαριζόμενοι φούρνοι.

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Author name : TipsBox

 

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world