Τι γίνεται σε αυτό το tip:

- Ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως απαρτίζεται από δύο τμήματα, τον σκελετό και τους φακούς. Επειδή η ουσία της όρασης είναι στους φακούς θα μιλήσουμε για αυτούς. Οι φακοί στα γυαλιά οράσεως είναι για την υγεία και την προστασία των ματιών.
Χωρίζονται στους,  κρυστάλλινους φακούς και οργανικούς φακούς .
Επειδή τεχνολογικά οι οργανικοί φακοί έχουν προχωρήσει και βελτιωθεί σε όλους τους τομείς θα ασχοληθούμε με αυτούς.

Ο οργανικός φακός όρασης αποτελείται από διάφορες επιστρώσεις στην επιφάνεια του που βελτιώνουν τα οπτικά χαρακτηριστικά του.

Οι διάφορες επιστρώσεις

  • Αντιανακλαστική επίστρωση (ANTIREFLEX)  αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός στο πίσω μέρος του φακού. Προσφέρει φυσική οπτική άνεση και και είναι ιδανική για την νυχτερινή οδήγηση. Επίσης διευκολύνεται ο καθαρισμός του φακού από βρομιές και σκόνες.
  • Προστατευτική επίστρωση για την επαύξηση της αντοχής ,η τελική επίστρωση για την επαύξηση της αντοχής των φακών στη φθορά, είναι στην ουσία ένα πολύ λεπτό στρώμα από DLC (diamond-like carbon) που δημιουργείται μέσω μιας διαδικασίας ιονισμού, στην εξωτερική επιφάνεια των γυαλιών. Το στρώμα αυτό ανθίσταται στη φυσιολογική φθορά που εμφανίζουν συνήθως οι φακοί των γυαλιών οράσεως, προσφέροντας προστασία στις υπόλοιπες υπερευαίσθητες επιστρώσεις.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Συνέχεια...

Φωτοχρωμικοι οργανικοι φακοι
Οι φωτοχρωμικοί φακοί (photochromic lenses) , λόγω της ικανότητάς τους να αυξομειώνουν το βαθμό σκουρότητας τους, ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τους χρήστες διορθωτικών γυαλιών οράσεως (μυωπία, κλπ.), όπου με ένα και μόνο ζεύγος γυαλιών, καλύπτουν τόσο τις οπτικές τους ανάγκες, όσο και της προστασίας τους από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οπτικά Eyeland - Αγ. Ανάργυροι

Άλλα σχόλια : Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και άλλα υλικά όπως οι polycarbonate φακοί οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και αντοχή στα χτυπήματα.

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε. Νίκος Καζαντζάκης

Eyeland - Αγ.Ανάργυροι, 21 0263 6362

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author : - ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΠΤΙΚΟΣ AΤΕΙ-Α, EYELAND ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Επεισόδιο : #6


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world