Τι θα δούμε σε αυτό το tip:

 - Νυσταγμός, είναι η κατάσταση κατά την οποία το παιδί εμφανίζει μια μη φυσιολογική συνεχόμενη, ρυθμική κίνηση των ματιών (συνήθως οριζόντιες, αλλά μπορεί να είναι κάθετη, λοξή, κυκλική ή σύνθετη). Ο νυσταγμός μπορεί να είναι συγγενής (βρεφικός) ή επίκτητος.

Ο βρεφικός νυσταγμός

Εμφανίζεται κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής. Μπορεί να οφείλεται σε οφθαλμολογικό πρόβλημα ή σε κάποια διαταραχή των οφθαλμοκινητικών μηχανισμών στον εγκέφαλο.
Ο αλφισμός, οι δυσπλασίες του οπτικού νεύρου, ο συγγενής καταρράκτης και οι δυστροφίες του αμφιβληστροειδή αποτελούν συχνές οφθαλμικές αιτίες εμφάνισης βρεφικού νυσταγμού.

Τα παιδιά με βρεφικό νυσταγμό θα πρέπει να ελέγχονται λεπτομερώς από παιδοφθαλμίατρο και παιδίατρο, ώστε να εντοπιστεί η αιτία του νυσταγμού.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Συνέχεια...

Οι περισσότεροι ασθενείς με νυσταγμό εμφανίζουν μια ουδέτερη ζώνη βλέμματος, όπου οι κινήσεις των ματιών μειώνονται ή σταματούν. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αυτά βλέπουν καλύτερα. Η ζώνη αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί και για να "τοποθετήσουν" τα μάτια τους μέσα στην ουδέτερη ζώνη, χρησιμοποιούν μια αντισταθμιστική θέση κεφαλής (ραιβόκρανο).

Οπτικά Eyeland - Αγ. Ανάργυροι

Αντιμετώπιση

Ο νυσταγμός δεν υποχωρεί μόνος του. Πρέπει να παρακολουθούνται αυτοί οι ασθενείς για την εξέλιξη της όρασής τους.
Χειρουργική αντιμετώπιση συνιστάται μόνο για δύο λόγους σε βρεφικό νυσταγμό. Για την αντιμετώπιση της αντισταθμιστικής θέσης της κεφαλής και για τη μείωση της ταχύτητας κίνησης των ματιών.

Μέσα στα μάτια υπάρχει και πνεύμα και ψυχή και σώμα. Joseph Joubert

Eyeland - Αγ.Ανάργυροι, 21 0263 6362

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author : - ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΠΤΙΚΟΣ AΤΕΙ-Α, EYELAND ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Επεισόδιο : #13


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world