Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάνω από ένα ¨θεματάκι¨ που θα θέλαμε να το καλύψουμε με το makeup. Οι κορέκτορες είναι μια πολύ καλή λύση γιατί υπάρχει ένας για κάθε πρόβλημά μας και επίσης σημαντικό είναι ότι δε χρειάζεται στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε πολύ foundation. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως να τους χρησιμοποιούμε σωστά.


Υλικά: ένας κορέκτορας, αναλόγως με το πρόβλημα που θέλουμε να καλύψουμε

Χρόνος: 5-10 λεπτά

Πως γίνεται

Ένας απλός τρόπος να βρούμε ποιο χρώμα ταιριάζει στην περίπτωσή μας είναι να ανατρέξουμε στη χρωματική ρόδα!

Τα χρώματα που είναι απέναντι μεταξύ τους, εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Δηλαδή αν θέλουμε να καλύψουμε μια κοκκινίλα τότε χρησιμοποιούμε έναν πράσινο κορέκτορα.

Ας τα δούμε αναλυτικά: 

  • Πράσινος κορέκτορας: τον χρησιμοποιούμαι όταν θέλουμε να καλύψουμε τοπικά μια κοκκινίλα στο δέρμα (σπυράκι , σημάδι). Αλλά και για κάποιον που κοκκινίζει γενικότερα ή έχει ροδόχρους νόσο είναι ιδανικό.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Όλα έχουν ομορφιά αλλά δεν την βλέπουν όλοι. Κομφούκιος

Συνέχεια...

  • Κίτρινος κορέκτορας: Ο κίτρινος κορέκτορας έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει οτιδήποτε μπλε η μβ. Γι’ αυτό τον χρησιμοποιούμε σε μελανιές, σε κύκλους κάτω από τα μάτια με έντονο σκούρο χρώμα ,σε φλέβες που φαίνονται αν έχουμε πολύ διάφανο δέρμα κλπ.
  • Πορτοκάλι/Ροδακινί κορέκτορας: Ο πορτοκαλί κορέκτορας είναι ιδανικός για σκουρόχρωμες επιδερμίδες που θέλουν να καλύψουν μαύρους κύκλους. Δεν τον προτείνουμε σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες , αντί αυτού προτιμάμε κάτι πιο παστέλ όπως το ροδακινί.
  • Μωβ κορεκτορας: Δίνει φωτεινότητα στα πιο κίτρινα δέρματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε σημεία με υπερμελάγχρωση/πανάδες κλπ.

 Άλλα tips :

  • Για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα είναι βασικό να χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα στην αρχή και αν χρειάζεται να προσθέτουμε σιγά σιγά.
  • Πάντα πάνω από τις διορθώσεις μας με τους κορέκτορες χρησιμοποιούμε foundation εκτός αν είναι κάποιο προϊόν που φοριέται και μόνο του και δίνει ένα αποτέλεσμα που μας αρέσει.
  • Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα του δέρματος μας, τόσο πιο παστέλ οι αποχρώσεις που μας ταιριάζουν.

 

Άννα Παπαδημητρίου - Make Up Artist Τηλ. +30695 9995022 Email. papadimitriou.ann@gmail.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author name : Άννα Παπαδημητρίου - Make Up Artist

Επεισόδιο : #2


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world