Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Για κάποιους ο κόσμος του μακιγιάζ είναι μαγικός. Ακόμα πιο μαγικός είναι ο κόσμος των βακτηρίων στα πινέλα του μακιγιάζ! Μικροί και μεγάλοι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από βρώμικα πινέλα (αλλεργίες, ερεθισμός, μόλυνση του δέρματος). Καθαρίζοντας τα πινέλα μας διώχνουμε από πάνω τους νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια που δημιουργούνται με τη χρήση που τους κάνουμε. Στο παρακάτω άρθρο τα βήματα για να τα καθαρίσουμε.


Υλικάένα μπολ μεσαίου μεγέθους ή ένα ποτήρι, χλιαρό νερό (περίπου 40ºC), απαλό σαπούνι ή σαμπουάν μαλλιών, μια πετσέτα

Χρόνος: Ανάλογα τον αριθμό των πινέλων που έχουμε

Πως γίνεται

  • 1ον. Σε ένα μπολ ή ένα ποτήρι ρίχνουμε το ζεστό νερό και βυθίζουμε το πινέλο μας μέχρι εκεί που ξεκινούν οι τρίχες τους (δε θέλουμε να βραχεί η λαβή του πινέλου μας ) για 10'' 
  • 2ον. Το βγάζουμε από το νερό και ρίχνουμε απευθείας στις τρίχες του πινέλου μας το σαπούνι ή το σαμπουάν. Με κυκλικές, απαλές  κινήσεις το τρίβουμε στην παλάμη μας μέχρι να κάνει αφρό και να δούμε ότι έχει καθαρίσει καλά και δεν έχει ίχνη μακιγιάζ.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά, δεν γερνάει ποτέ. Franz Kafka

Συνέχεια...

  • 3ον. Ξεπλένουμε το πινέλο με τρεχούμενο νερό μέχρι να φύγει εντελώς το σαπούνι, πάλι με απαλές κινήσεις για να μην καταστρέψουμε τις τριχούλες του.
  • 4ον. Το απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά πριν το ξανά χρησιμοποιήσουμε. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το στεγνώσουμε με σεσουάρ μαλλιών σε χαμηλή θερμοκρασία και με προσοχή.

 Άλλα σχόλια :

Αν κάποια πινέλα τα έχουμε χρησιμοποιήσει με αδιάβροχα ή κρεμώδη προϊόντα,  ή είναι πολύ βρώμικα μπορούμε πριν τα πλήνουμε να τoυς ρίξουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

Ιδανικά τα πινέλα είναι καλό να τα καθαρίζουμε μετά από κάθε χρήση , ιδιαίτερα αν έχουμε λιπαρό ή ακνεϊκό δέρμα. Διαφορετικά μια φορά την εβδομάδα για κάποιον που τα χρησιμοποιεί καθημερινά. 

Προσοχή χρειάζεται ? : Ναι,  SOS ! Ποτέ δε χρησιμοποιούμε ξένα πινέλα εάν δεν είναι καθαρά

Άννα Παπαδημητρίου - Make Up Artist Τηλ. +30695 9995022 Email. papadimitriou.ann@gmail.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author name : Άννα Παπαδημητρίου - Make Up Artist

Επεισόδιο : #1


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world