Τι θα δούμε σε αυτό το tip:

 - Εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα είναι το σκι στο βουνό. Ενώ όμως το σκι είναι ευεργετικό για τη λειτουργία της όρασης αφού επιτρέπει στο μάτι να κοιτάζει στο άπειρο, ενέχει σοβαρούς κινδύνους όταν δεν λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις.
Το σκι στο βουνό είναι πολύ πιο επικίνδυνο για την όραση μας από ότι το σκι στην θάλασσα. Το όζον στην ατμόσφαιρα απορροφά ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας, η αραίωση όμως του στρώματος του όζοντος σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν όλο και περισσότερα προβλήματα.

 

Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε:

Οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως το καλοκαίρι, δίνουμε έμφαση στην επιλογή ενός σωστού και αυθεντικού ζευγαριού γυαλιών ηλίου.
Πόσοι όμως ενδιαφέρονται να προμηθευτούν γυαλιά του σκι, που να τηρούν όλες απαραίτητες προδιαγραφές; Μήπως επιλέγουμε τυχαία, με κριτήριο την αισθητική και όχι τις ιδιότητες των φακών;
Οι υπεριώδεις ακτίνες προέρχονται από την ενέργεια του Ηλίου και είναι αόρατες από ανθρώπινο μάτι, το οποίο μπορεί να δει μόνο ορισμένα είδη φωτός. Υπάρχουν τρία είδη ακτίνων, οι UVA, UVB και UVC.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Συνέχεια...

Από το φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας ( Ultrtaviolet) μας απασχολεί η UVA ( το Α χρησιμοποιείται για την λέξη aging, που σημαίνει γήρανση) και η UVB (το Β χρησιμοποιείται για την λέξη burning, που σημαίνει κάψιμο) διαπερνούν τη στοιβάδα του όζοντος και την ατμόσφαιρα και φτάνουν σ εμάς.

Οι UVB είναι υπεύθυνες για την πρόκληση εγκαυμάτων και μπορούν εύκολα να κάψουν τον κερατοειδή χιτώνα. Στην άμεση ηλικιακή ακτινοβολία έρχεται να προστεθεί η έμμεση ακτινοβολία από το μέσο αντανάκλασης, δηλαδή το χιόνι. Το ποσοστό της αντανάκλασης της υπεριώδους ακτινοβολίας στο χιόνι φθάνει το 80%, ενώ στην επιφάνεια της θάλασσας είναι μόνο 10%.
Οπτικά Eyeland - Αγ. Ανάργυροι

Αυτό καταδεικνύει ότι το σκι στο βουνό είναι πιο επικίνδυνο για την όραση μας από ότι τα σκι στην θάλασσα. Το όζον στην ατμόσφαιρα απορροφά ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας, η αραίωση όμως του στρώματος του όζοντος (περίπου 3-8% ανά δεκαετία) σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν όλο και περισσότερα προβλήματα.

 

Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις. Ζιγκ Ζίγκλαρ

Eyeland - Αγ.Ανάργυροι, 21 0263 6362

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author : - ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΠΤΙΚΟΣ AΤΕΙ-Α, EYELAND ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Επεισόδιο : #16


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world