Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Ο νεροχύτης και ο νιπτήρας με την συχνή χρήση μαζεύουν υπολείμματα φαγητών από τα πιάτα ή τις τρίχες μας μετά το μπάνιο. Τα σιφόνια κάποτε θα βουλώσουν και μετά θα χρειαστεί απόφραξη. Πριν φωνάξουμε υδραυλικό ας δοκιμάσουμε μόνοι μας να τα καθαρίσουμε! Στην περίπτωση που είναι πλέον αργά τότε και μόνο ο υδραυλικός θα φανεί χρήσιμος.

Τι υλικά χρειαζόμαστε: Βεντούζα, ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων, αλάτι, σύρμα ή σιδερένια κρεμάστρα, πένσα, μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι

Μερικές λύσεις:

  • Όταν έχουν μαζευτεί λίπη μέσα στα τοιχώματα που με τον καιρό σκληραίνουν μαζί με τις τροφές μια καλή λύση είναι το ζεστό νερό και η βεντούζα. Ρίχνουμε ζεστό νερό στον νεροχύτη μέχρι την μέση και μετά  βάλτε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφόνι και με κινήσεις πάνω κάτω 6-7 φορές μέχρι να δείτε το νερό να υποχωρεί. Αυτό που γίνεται είναι πως το εμπόδιο μέσα στο σιφόνι έχει φύγει. Ξεπλένουμε άλλη μια φορά μόνο με ζεστό νερό να φύγουν τα τελευταία υπολείμματα και είμαστε έτοιμοι!

 

  • Για τα συσσωρευμένα λίπη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μείγμα βραστού νερού με σαπούνι πιάτων. Ρίχνουμε 2 λίτρα βραστού νερού και 30 ml υγρό σαπούνι μέσα στο βουλωμένο σιφόνι σιγά σιγά. Τέλος ξεπλένουμε τον νεροχύτη από τις σαπουνάδες με καυτό τρεχούμενο νερό.

 

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry

Συνέχεια...

  • Από τις τρίχες που πέφτουν μέσα στο σιφόνι μετά από κάθε μπάνιο που κάνουμε, ειδικά οι γυναίκες, θα  την γλιτώσουμε χρησιμοποιώντας σύρμα ή σιδερένια κρεμάστρα. Πως? Απλά με μια πένσα σχηματίστε ένα γάντζο και βάλτε την προσεχτικά μέσα στο σιφόνι και σιγά σιγά βγάλτε όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες.
  • Ρίχνουμε στο σιφόνι 1μιση κούπα αλάτι και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε περίπου 2 λίτρα βρασμένο νερό. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί για να υποχωρήσουν όλοι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες του σιφονιού.  Με τον ίδιο τρόπο διώχνουμε και τα υπολείμματα σαπουνιού από τον νεροχύτη στο μπάνιο μας. Δείτε και αυτό.

 Άλλα σχόλια : Τέλος για καλή συντήρηση χρησιμοποιήστε μείγμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Αυτός είναι γνωστός τρόπος αλλά όχι πάντα ο πιο αποτελεσματικός. Ρίχνουμε βραστό νερό στον νεροχύτη, μετά 1μιση κούπα μαγειρικής σόδας. Το αφήνουμε να κάτσει για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μείγμα 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα ζεστό νερό. Βάζουμε τάπα στο σιφόνι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει η αντίδραση. Τέλος ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό! 

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Author name : TipsBox