Τι πρόβλημα λύνουμε:

Τα καμμένα λίπη είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όταν πάμε να καθαρίσουμε διάφορα αντικείμενα της κουζίνας μας. Στο άρθρο παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους να τα καθαρίσουμε εύκολα!

Τι υλικά χρειαζόμαστε: αλάτι και λεμόνι,  μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι, πατάτα και μαγειρική σόδα, μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων + αλουμινόχαρτο

Πώς γίνεται : Αρχικά να πούμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι με το που τελειώσουμε το μαγείρεμα ή το φαγητό θα πρέπει να τα μουλιάσουμε με χλιαρό νερό και σαπούνι. Αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται πάντα ας δούμε παρακάτω μερικές άλλες λύσεις.

  • Με αλάτι και λεμόνι! Ρίχνουμε αλάτι στους δύσκολους λεκέδες και με το λεμόνι τρίβουμε καλά μέχρι να φύγουν. 
  • Οι πιο δύσκολοι λεκέδες θα φύγουν με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Ρίχνουμε στην λερωμένη κατσαρόλα - τηγάνι 2 κουταλιές μαγειρική σόδα και 30 ml ξύδι περίπου. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε μια φορά. Το αδειάζουμε και με ένα σφουγγάρι σκουπίζουμε τους τελευταίους λεκέδες και ξεπλένουμε καλά.
  • Η πατάτα και η μαγειρική σόδα είναι χρήσιμα αν τα συνδυάσουμε. Πως?  Κόψτε την πατάτα στην μέση, στην "γυμνή" πλευρά της ρίξτε μαγειρική σόδα. Με ένα πιρούνι καρφώστε την από πάνω και τρίψτε τα καμμένα λίπη με αυτήν. Αν τα λίπη είναι έντονα κόψτε το λερωμένο γυμνό κομμάτι πατάτας και στην ίδια πατάτα ξανά ρίξτε μαγειρική σόδα και επαναλάβετε.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Έμερσον Η καλλιέργεια της θέλησης είναι το μυστικό της ύπαρξής μας. Ραλφ Γουόλντο

Συνέχεια...

  • Για τα γυάλινα και κεραμικά πυρέξ η διαδικασία αλλάζει λιγάκι. Στα δύσκολα σημεία βάζουμε υγρό σαπούνι και μαγειρική σόδα γεμίστε με καυτό νερό το πυρέξ και αφήστε το 15 λεπτά να μουλιάσουν οι λεκέδες. Αδειάστε το βρώμικο νερό και με ένα σφουγγάρι ή μια μπάλα από αλουμινόχαρτο τρίψτε τα σημεία που θέλετε.  Ξεπλένουμε καλά και είμαστε έτοιμοι. 

Δείτε επίσης : Πως να καθαρίσουμε τον φούρνο από τα λίπη.   

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Author name : TipsBox

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world