Τι πρόβλημα λύνουμε :

 Σε αρκετούς από εμάς έχει τύχει να σπάσει κάποια στιγμή το κλειδί μέσα στην κλειδαριά. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα και να φωνάξουμε κλειδαρά να μας βρει μια λύση. Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μερικές λύσεις για να βγάλουμε το κλειδί από την πόρτα.

Πώς γίνεται : Αρχικά πριν κάνουμε τις παρακάτω λύσεις, ψεκάζουμε μέσα στην τρύπα λίγο από το ειδικό λάδι για να βγει ευκολότερα.

  • Με ένα ειδικό σύρμα το οποίο το βάζετε μέσα στην κλειδαριά και το τραβάτε προς τα έξω. (1.07 βίντεο) Δεν γίνεται με όλα τα κλειδιά, πρέπει να έχουν το χαρακτηριστικό κενό, δείτε την φωτογραφία. Αν δεν έχετε άλλο κλειδί μπορείτε με το σπασμένο κλειδί να πάτε στο κλειδαρά για να φτιάξετε νέο κλειδί.

  • Αν μπορείτε να βγάλετε τον αφαλό της κλειδαριάς έξω, χτυπήστε τον αφαλό πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι να πέσει το κλειδί.
  • Μια άλλη λύση, όπως πριν με το ειδικό σύρμα, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πριονάκι. (3.07 βίντεο) Κόβεται την μια άκρη του και το προσεχτικά το βάζετε μέσα στον αφαλό δίπλα από το κλειδί και σιγά σιγά το βγάζετε από μέσα.

  • Με δύο μυτερά αντικείμενα, πχ 2 λεπτά κατσαβίδια το τραβάμε προς τα έξω

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει. Μέγας Αλέξανδρος

Δείτε το βίντεο

 Άλλα σχόλια :  

  • Μπορείτε να ανοίξετε και την πόρτα με μια μικρή πένσα. Πως? Απλά στερεώστε την στην κλειδαρότρυπα και γυρίστε την κλειδαριά προσεχτικά. Πρέπει το κλειδί να είναι στην ακρούλα και όχι να έχει γλιστρήσει μέσα.

  • Αν υπάρχει πρόσβαση στην άλλη πλευρά του αφαλού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάλι το σύρμα και να το σπρώξουμε να πέσει από την άλλη μεριά.
Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Author name : TipsBox