Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Το googlαρισμα, γνωστό και ως αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο με την πλατφόρμα της google, κάποιες φορές γίνεται δύσκολο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πληροφορίες είναι χιλιάδες ή και εκατομμύρια τις περισσότερες φορές. Με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο ή να χάνουμε την συγκέντρωσή μας σε αυτό που ψάχνουμε και πολλές φορές να μην το βρίσκουμε στο τέλος! Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τρόπους να βρίσκουμε πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλουμε.

Τι υλικά χρειαζόμαστε: Μια καρτέλα στον browser μας με την μηχανή αναζήτησης της google και internet! 

Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω.

  • " |  ή or " με ένα από αυτά τα 2 μπορούμε να ψάξουμε πληροφορίες που δεν είμαστε σίγουροι για την αναζήτησης μας. Έτσι προκαλούμε την μηχανή αναζήτησης να μας φέρει αποτελέσματα που περιέχουν και τις 2 πληροφορίες. Παράδειγμα " bale christian | gareth". Θα πάρουμε αποτελέσματα και για τους 2.

  • Με το όνομα της σελίδας με το χαρακτηριστικό gr ή com ή ότι άλλο έχει η κάθε σελίδα και αυτό που ψάχνουμε τα αποτελέσματα μας θα έχουν σχέση με στην σελίδα που θέλουμε και πιθανών πάνω πάνω αυτό που ψάχναμε.          Παράδειγμα " tipsbox.gr υγεία " 
  • AROUND + (περίπου τις λέξεις που λείπουν)“, αν κάτι δεν πάει καλά και δεν θυμάστε ολόκληρο το όνομα της αναζήτησης σας, δώστε δικαίωμα στο google με το να του πείτε πόσες περίπου λέξεις δεν θυμάστε ώστε να σας βοηθήσει και να φέρει το αποτέλεσμα που ψάχνατε στις αναζητήσεις του. Για παράδειγμα " AROUND(2) of the spotless mind" και η γνωστή ταινία θα εμφανιστεί.

  • "Αναζήτηση συγκεκριμένη ανάμεσα σε ενδιάμεσες ημερομηνίες που μας ενδιαφέρουν", με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βρούμε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τι έγινε. Δεν είναι πάντα ξεκάθαρο το αποτέλεσμα αλλά μην ξεχνάμε ότι θα βρούμε πιο γρήγορα αυτό που θέλουμε από το να ψάχναμε γενικότερα. Ένα παράδειγμα είναι αυτό "real madrid championships 1980...2016 " 

 

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κάνε ό,τι θέλεις. Ο Κόσμος αυτός είναι φανταστικός και έχει φτιαχτεί από αντιφάσεις. William Blake

Συνέχεια...

  • " intitle: αυτό που ψάχνουμε" , αναζήτηση σε τίτλο άρθρου ή σελίδας την λέξη που θέλουμε. Για παράδειγμα " intitle:handmade "

  •  "related: αυτό που ψάχνουμε" , αν έχεις βρει κάτι που σου αρέσει πραγματικά μπορείς να βρεις παρόμοιες αναζητήσεις για προϊόντα ή υπηρεσίες γράφοντας την λέξη related. Για παράδειγμα  " related:nike.com" 
  • ¨~ συνώνυμα "  Βάζoντας στην αναζήτηση σας το ~  ,τα αποτελέσματα που θα βγούνε θα έχουν άμεση σχέση με αυτό που ψάχνουμε αλλά θα έχουμε και επιπλέον αποτελέσματα για παρόμοια πράγματα που πιθανών να μας ενδιαφέρουν. Παράδειγμα " life ~tips "
  • Αφαιρέστε τις ασήμαντες λέξεις από τις αναζητήσεις σας βάζοντας ένα "-" πριν από αυτές. Αν δεν μας ενδιαφέρει μια λέξη συγκεκριμένη στα αποτελέσματα τις αναζήτησης μας μπορούμε απλά να την βγάλουμε από αυτήΓια παράδειγμα "new handmade -jewellery".

  • " "I’m picking up good vibrations" " βάζοντας μέσα σε εισαγωγικά θα βρούμε αποτελέσματα στην ακριβή σειρά που τοποθετήσαμε τις λέξεις. Βοηθάει για τραγούδια αυτός ο τρόπος αναζήτησης.
Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Author name : TipsBox