Τι πρόβλημα λύνουμε:

- Σφουγγαρίστρα και σφουγγάρι πιάτων, 2 αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά για να καθαρίσουμε το πάτωμα και τα πιατικά μας αντίστοιχα. Με την μακροχρόνια χρήση τους τα μικρόβια που φιλοξενούνται είναι αρκετά επικίνδυνα για την υγεία μας. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε οικονομικές λύσεις για να τα φρεσκάρουμε.

Τι υλικά χρειαζόμαστε: Για την σφουγγαρίστρα, νερό, ξύδι, κουβάς  και για το σφουγγαράκι πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων,  μπολ, νερό, ξύδι 

Πως γίνεται : 

  • Την σφουγγαρίστρα αφού την αφήσουμε 2-3 ώρες σε διάλυμα νερού με ξύδι μετά θα την τοποθετήσουμε στο πλυντήριο ρούχων σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς μαλακτικό. Την αφήνουμε να στεγνώσει και είναι έτοιμη για χρήση.

 

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

 

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, Νίκος Δήμου

Συνέχεια...

  • Σφουγγαράκι πιάτων, το ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό βρύσης και το στραγγίζουμε! Μετά το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με διάλυμα νερού και λίγο ξύδι.  Το βάζουμε το μπολάκι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Όταν κρυώσει το νερό στραγγίξτε καλά το σφουγγαράκι. Είναι έτοιμο για νέα χρήση

 Άλλα σχόλια : Το σφουγγαράκι πιάτων αν δεν υπάρχει φούρνος μικροκυμάτων μπορούμε εναλλακτικά να το βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων, σε λειτουργία αποστείρωσης.

➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Επεισόδιο : #1, #2


Author name : TipsBox

 

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world