Τι γίνεται σε αυτό το tip:

 - Όσοι χρησιμοποιούν φακούς επαφής πρέπει να γνωρίζουν διάφορα πράγματα για την υγεία τους! Παρακάτω θα δούμε ποια είναι σωστή διαδικασία για να βάλουμε τους φακούς επαφής ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Η εισαγωγή των φακών είναι εύκολη αρκεί να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές και τις οδηγίες του εφαρμοστή σας.


Υλικά: σαπούνι με ουδέτερο pH, πετσέτα, 

Βήμα 1: Πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας.
Χρησιμοποιήστε σαπούνι με ουδέτερο pH που δεν περιέχει λιπαρά συστατικά, λοσιόν ή αρώματα.
Στεγνώστε τα χέρια σας με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι ή υπολείμματα.

Βήμα 2: Ανοίξτε τη συσκευασία
Κάθε φακός είναι συσκευασμένος σε αλουμινένιο κάλυμμα. Μη χρησιμοποιήσετε το φακό εάν διαπιστώσετε ότι η συσκευασία του (μπλίστερ) είναι ανοιχτή ή κατεστραμμένη. Η διοπτρική ισχύς του φακού (η διόρθωση της όρασής σας με φακούς επαφής) αναγράφεται πάνω στο μπλίστερ. Είναι πιθανό ο εφαρμοστής σας να σας έχει συνταγογραφήσει διαφορετική διοπτρική ισχύ για κάθε μάτι, οπότε να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσετε το σωστό φακό. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, εισάγετε το φακό ξεκινώντας πάντα από το ίδιο μάτι (δεξί ή αριστερό). Ανακινήστε ελαφρά το μπλίστερ πριν το άνοιγμα. Τραβήξτε το αλουμινένιο κάλυμμα. Αδειάστε το περιεχόμενο του μπλίστερ μέσα στην παλάμη σας, ή εάν χρειαστεί, βγάλτε απαλά με το δείκτη σας το φακό έξω από τη συσκευασία. Mη χρησιμοποιείτε ποτέ τσιμπιδάκι φρυδιών, βεντούζα, αιχμηρά αντικείμενα ή τα νύχια σας για να αφαιρέσετε τους φακούς από τη θήκη τους ή από τα μάτια σας. Ποτέ μη βάλετε ένα φακό στο μάτι σας εάν διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Συνέχεια...

Βήμα 3: Ελέγξτε το φακό
Τοποθετήστε το φακό στο δείκτη σας και ελέγξτε το φακό στο φως. Βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι καθαρός και ενυδατωμένος και δεν υπάρχουν εκδορές, αμυχές ή ξένα σωματίδια στην επιφάνεια του φακού. Μη χρησιμοποιήσετε τους φακούς εάν διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήστε ένα νέο φακό.

Βήμα 4: Ελέγξτε ότι ο φακός είναι από τη σωστή μεριά
Εάν τοποθετήσετε από τη λάθος πλευρά το φακό στο μάτι σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία ή ανεπαρκή διόρθωση της όρασής σας. Στη σωστή πλευρά, ο φακός πάνω στο δάχτυλό σας θα πρέπει να μοιάζει με μπολ. Όταν ο φακός μοιάζει περισσότερο με πιάτο είναι στη λάθος πλευρά και θα πρέπει να τον γυρίσετε από τη σωστή πλευρά.

Οπτικά Eyeland - Αγ. Ανάργυροι

Βήμα 5: Τοποθετήστε το φακό στο μάτι σας
1) Τοποθετήστε το φακό στην άκρη του δείκτη σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι στεγνά, αλλιώς ο φακός θα "κολλήσει" στο δείκτη και θα είναι δύσκολο να τον τοποθετήσετε στο μάτι σας.
2) Τοποθετήστε το μεσαίο δάκτυλο του ίδιου χεριού κοντά στις κάτω βλεφαρίδες και τραβήξτε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρο.
3) Χρησιμοποιήστε το δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλο του άλλου χεριού σας για να ανασηκώσετε το πάνω βλέφαρο.
4) Τοποθετήστε μαλακά το φακό πάνω στο μάτι σας.
5) Κοιτάξτε προς τα κάτω αφήνοντας ελεύθερο το κάτω βλέφαρο πρώτα και μετά το πάνω.
6) Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας. Ο φακός θα επικεντρωθεί στη μέση του ματιού. Προσπαθήστε να μην τρίψετε τα μάτια σας. Εάν αισθάνεστε άνετα με το φακό και βλέπετε καλά, επαναλάβετε τα βήματα 1-5 και για τον άλλο φακό.

 

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Έρασμος

Eyeland - Αγ.Ανάργυροι, 21 0263 6362

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Author : - ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΠΤΙΚΟΣ AΤΕΙ-Α, EYELAND ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Επεισόδιο : #8


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

Dream a better world