Τι γίνεται σε αυτό το tip:

 

-Ένα σφράγισμα μπορεί να είναι είτε λευκό (σφράγισμα ρητίνης) είτε μαύρο (σφράγισμα αμαλγάματος). Εάν στο δόντι σας έχει γίνει μαύρο ή λευκό σφράγισμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.


Μαύρο σφράγισμα: 

  • Αποφύγετε την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής τις πρώτες μια με δύο ώρες μετά το σφράγισμα.
  • Στις επόμενες ώρες, αποφύγετε τη μάσηση σκληρών τροφών, καθώς η σκλήρυνση του υλικού επιτυγχάνεται στο μέγιστό της μετά από 24 ώρες.

  • Είναι πιθανόν, μετά την πάροδο της αναισθησίας, να υπάρξει ευαισθησία του δοντιού στο κρύο ή στο ζεστό, η οποία μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως κάποιες μέρες. Τις περισσότερες φορές είναι κάτι αναμενόμενο. Ωστόσο, εάν η ενόχληση επιμένει ή είναι ιδιαίτερα έντονη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας.

Συνέχεια στην δίπλα στήλη (για υπολογιστές)

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Έρασμος

Συνέχεια...

Λευκό σφράγισμα

  • Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την κατανάλωση τροφών τις επόμενες ώρες. Λόγω της φύσης του υλικού (σκληραίνει με τη βοήθεια ειδικού μπλε φωτός) μπορείτε να φάτε αμέσως.
  • Στην περίπτωση που το σφράγισμα είναι πολύ βαθύ, είναι πιθανόν να υπάρξει ευαισθησία του δοντιού στο κρύο ή στο ζεστό. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, είναι κάτι αναμενόμενο. Εάν, όμως, η ενόχληση επιμένει για αρκετές ημέρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

 

Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας

credit : http: www.tsigkounis-dental.gr


➡ Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Dream a better world